LUCAS GUİTTARD "EKİM 2013 SONBAHAR DÜNYA DOMİNO ŞAMPİYONASI ABHAZYA'DA YAPILACAK"
16/11/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab 14 Kasım Çarşamba günü Uluslar arası Dom,ino Federasyonu Başkanı Lucas Guittard ile görüştü. Görüşmeye Abhazya Parlamento Başkanı Valery Bganba, Suhum Valisi Alias Labakhua Devlet Spor Komitesi Başkanı Şazina Avıdzba katıldılar.
Aleksandr Ankvab, Lucas Guittard’da “Sizi Abhazya’da görmekten dolayı her zaman için memnunuz” dedi.
Lucas Guittard, Ekim 2013 Sonbahar Dönemi Dünya Domino Şampiyonası’nın Abhazya’da yapılmasını önerdi. Lucas Guittard “Dün akşam Brezilya, ABD ve Venezuela Domino Federasyon Başkanları ile telefon ile görüşerek bu önerimi kendilerine ilettim ve onlardan da destek aldım. Uluslar arası Domino Federasyonu ve Abhazya Domino Federasyonu arasındaki ilişkilerin sıkılaştırılmasını destekliyorum” dedi.
Aleksandr Ankvab “Abhazya’da spor siyasetin önünde görülüyor. Devlet yönetimi olarak Abhazya Domino Federasyonu’nun Uluslar arası Domino Federasyonu ile ilişkilerini güçlendirmesine desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Lucas Guittard “Devlet Başkanlığı olarak vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak olan Domino Federasyonu Başkanlık seçimlerinde Abhazya Domino Federasyonu ilk kez oy kullanma hakkına sahip olacaktır” dedi.
Kaynak:
www.apsnypress.info