12/07/2015. Suhum. 09 Temmuz. Apsuatv. Tanınmayan Ülkeler Futbol Konfederasyonu Yönetim Kurulu tarafından oybirliği ile alınan karar sonucunda, 2016 yılı ConIFA Dünya Futbol Şampiyonası, Abhazya Cumhuriyeti’nde düzenlenecek.
Abhazya Cumhuriyeti Futbol Federasyonu, ConIFA tarafından alınan bu kararın desteklendiğini açıkladı. Süreç içerisinde herhangi bir engelleme ile karşılaşılmaz ise, bu futbol şampiyonası Abhazya Cumhuriyeti’nde bu büyüklükte düzenlenecek olan ilk spor olayı olacak.
ConIFA, (Tanınmayan ÜlkelerBağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu) Yönetim Kurulu, bu kararı Abhazya’ya yapacakları ziyaret öncesinde aldı.
ConIFA Yetkilileri, geçtiğimiz yıl Abhazya temsilcilerine bir sonraki uluslararası futbol şampiyonasının Abhazya Cumhuriyeti’nde yapılması için öneride bulunmuşlardı.
ConIFA – 2013 yılından bu yana, İsveç ve Macaristan’da olmak üzere, iki kez uluslararası futbol şampiyonası düzenledi. Abhazya Cumhuriyeti, İsveç’te düzenlenen bu uluslararası turnuvaya katıldı. 12 takımın yer aldığı şampiyonada 8. oldu. Macaristan’da düzenlenen turnuvaya ise katılamadı. Abhazya Futbol Federasyonu Başkanı Cemal Gubaz, Macaristan’da düzenlenen turnuva hakkında yaptığı açıklamada, Macaristan’ın Gürcistan’ın siyasi baskısı nedeni ile Abhazya ve Güney Osetya Heyetlerine vize vermeyeceği ve güvenlik güçlerinin sorun çıkaracağının öğrenildiği belirtti. Bu konu ile ilgili olarak CoIFA’ya konu hakkında bir mesaj gönderildiği ve Abhazya’nın, bu nedenle turnuvaya katılamayacağı aktarıldı. ConIFA yetkililerinin bu olaydan dolayı çok rahatsız olduklarını ve Macaristan yetkilileri ile temasta bulunarak çözüm arayacaklarını belirtmişlerdi. ConIFA Yetkilileri, şimdi Abhazya Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan bir sonraki Uluslararası Futbol Şampiyonasının ayrıntılarını görüşmek ve anlaşmayı imzalamak üzere geliyor. Abhazya Cumhuriyeti uluslararası futbol şampiyonasında ev sahipliği yapmaya hazır dedi.
ConIFA – Bağımsız Futbo Federasyonları Konfederasyonu 2013 yılında kuruldu. Konfederasyon, FIFA tarafından resmen tanınmayan ülkelerce kuruldu. 25’ten fazla üyesi bulunuyor.
Kaynak: http://www.apsua.tv/abh/video/5410/
www.abhazyam.com