RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Ağustos 2023, Salı 20:57:28 tarihnde eklendi. 354 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz-Fed Apartman Yasası Açıklaması!

ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU “ABHAZ DİASPORASI OLARAK, ABHAZYANIN VARLIĞINA YÖNELİK SİYASİ VE HUKUKI HER TÜRLÜ DÜZENLEMENİN KARŞISINDAYIZ!
Abhaz-Fed Apartman Yasası Açıklaması!

01/08/2023. Türkiye. 01 Ağustos 2023. Abhaz-Fed. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’nda görüşülen Apart – Otel, Apartman Yasası üzerinde, hem abhazya Cumhuriyeti’nde hem de Abhaz diasporasında tartışmalar sürüyor, Abhaz – Fed Heyeti, Federasyon Başkanı Murat Gümüş (Maharia) başkanlığinda,  Abhazya Cumhuriyeti’ne konu hakkında görüşmek üzere gitti.

 

Abhaz – Fed Heyeti, başta Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Parlamento Başkanı Lasha Ashuba ve nuhalefet yetkilileri ile yapmış olduğu  görüşmeler sonrasında, bugün Abhaz Dernek başkanları ile yapmış olduğu görüşme sonrasında bir bildiri yayınladı.

 

Aşağıda Abhaz – Fed açıklaması bulunuyor!

 

“01 Ağustos 2023.   

 

Kamuoyunda Abhazya’da “Apartman Yasası” olarak bilinen konuya dair ABHAZ FED heyeti 27-28 Temmuz 2023 tarihlerinde Abhazya’ya ziyarette bulunmuştur. Müteakiben, Abhazya yönetimi ve siyasi partileri ile sivil toplum örgütlerinin görüşleri,ABHAZ FED’in ilgili kurullarıyla yapılan bir toplantıda paylaşılmıştır.

 

Toplantı sonucunda Abhaz diasporası olarak,Abhazya’nın varlığına yönelik siyasi ve hukuki her türlü düzenlemenin karşısında durarak;

 

- Yabancılara sağlanabilecek mülkiyet edinme hakkı üzerinden toprak sahibi olunmasınıkolaylaştırıcı bir düzenlemenin gündeme dahi alınmaması,

- Toprak/mülkiyet edinme hakkı üzerinden vatandaşlık edinme hakkının doğmasına ve demografik yapının değişimine fırsat verilmemesi konusunda diasporanın güçlü iradesi kesin ve net bir tavırla ortaya konulmuştur.

Abhazya’nın geleceğine dair her türlü tasarruf;kişilerin, grupların veya bir siyasi otoritenin inisiyatifinde olmadığı/olamayacağı bilinciyle,Abhazya’nın gerçek sahiplerinin Abhazya’da yaşayan halkı ve diasporası olduğu gerçeğiyle söz konusu yasal düzenlemenin;

- Halkın gerçek ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda revize edilerek turizm başta olmak üzere diğer yatırımların benimsenmesi ilkesi üzerindebirleşilmesi diasporanın beklentileri arasındadır.

- Abhazya’nın yönetimi, parlamentosu ve siyasal partileri ile sivil toplum örgütleri, Abhaz halkının yararına olabilecek her türlü düzenlemelere dair irade göstereceklerine yönelik inancımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 ​ABHAZ FED GENEL BAŞKANLIĞI”

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.