RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Kasım 2023, Cumartesi 19:05:33 tarihnde eklendi. 379 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz – Fed Kongresi!

ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU (ABHAZ – FED) 8. OLAĞAN KONGRESİ 12 KASIM 2023 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİ!
Abhaz – Fed Kongresi!

18/11/2023. Antalya. 18 Kasım 2023. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Türkiye’de yaşayan Abhaz Diasporasının kimlik ve kültürel dayanaşmasını sağlayan Abhaz Kültür ve Dayanışma Derneklerinin birlikteliği ile 2010 Tarihinde kurulan Abhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz – Fed), 12 Kasım 2023 Tarihinde, Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

 

12 Kasım 2023 Tarihinde, Abhaz – Fed Genel Kurulu seçimlerine toplamda 3 başkan adayı ve listesi katıldı. Başkan adayları; Yeşil liste ile katılan Hasan KONCA (Cic-şpa), Sarı liste ile katılan Levent BELİN (Atrışba), Beyaz liste ile katılan Ercai PINAR (Bıçkuria)  

 

Abhaz – Fed’e üye 20 derneğe bağlı 323 delege bulunuyor, delegeler üye dernekler tarafından yapılan seçimler sonucunda belirleniyor. 12 Kasım Cumartesi günü yapılan 8. Olağan genel kurula toplamda 287 delege ve geniş bir ziyaretçi katılımı oldu.

 

Abhaz – Fed Genel Kurulu, divan kurulu seçimi ile açıldı. Divan başkanlığının seçimi delegelerin oy birliği ile gerçekleşti. Türkiye ve Abhazya Kurtuluş Savaşları sırasında yaşamlarını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması sonrasında, Türk ve Abhaz ulusal marşları söylendi.

 

Abhaz – Fed Genel Başkanı Murat Gümüş (Maharia) tarafından açılış konuşması yapıldı. Murat Gümüş konuşması sonrasında, Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Özyıldırım (Avıdzba), Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Bakanı Vadim Harazia, Güney Osetya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Burhan Canpolat, Abhazya Parlamentosu üyeleri ve Kabartay- Balkar Savaş Gazileri dilek ve başarı dileklerini ilettiler.

 

Hasan Konca (Cic-ipa), Levent Belin (Atrışba), Ercai Pınar (Bıçkuria), adaylık konuşmalarını gerçekleştirerek, delegelere dönem içerisinde ki çalılşma programlarını anlattılar.

 

Abhaz – Fed seçimi sırasında Antalya delegesi ve Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu Fatih Atan. (Atanba - Тванба) yapmış olduğu konuşmasında, seçimde aday olanlara başarılar diledi, seçilecek olan adaya, seçim sonrasında tüm dernek üye ve delegelerenin de katılacağı geniş bir toplantı düzenlenmesi dileğini belirtti.

 

Fatih Atan, “Türkiye’deki Abhazlar!” kitabının Abhaz diline çevrilmesinde, Abhazya’ya ulaştırılmasında ve basımında, katkıları olan Aza Tanıpha, Murat Maharia, Kemal Özdemir ve Suhum Liman Yönetimine teşekkürlerini belirtti. Kitapların dağıtımının sağlanması amacıyla Abhazya Eğitim Bakanlığına devrettiğini söyledi.   

 

Fatih Atan ayrıca, Gürcistan’ın Ağustos 2008’de Güney Osetya'ya saldırısı ile ilgili olarak yazmış olduğu “08/08/2008 – Güney Osetya Katliamı!” kitabı nedeniyle Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Alan Gagloev tarafından kendisine verilen “Dostluk Nişanı!” nedeniyle, devlet başkanı Alan Gagloev ve Tam Yetkili Temsilci Burhan Canpolat’a teşekkürlerini belirtti.

 

Taraflar arasında çekişmeli geçen Abhaz – Fed seçimi, delegelerin 109’unun oyunu alan Levent Belin (Atrışba)’nın sarı listesi kazandı. Hasan Konca(Cic-ipa) 103 oy, Ercai PINAR (Bıçkuria) 73 oy aldı.

 

Abhazyam.com olarak seçimleri kazanan Levent Belin (Atrışba) ve Yönetim Kurulu üyelerine, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

www.abhazyam.com       


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.