RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Kasım 2023, Perşembe 16:45:55 tarihnde eklendi. 301 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz – Fed Kongresi Üzerine!

LİLİANA YAKOVLEVA “ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU (ABHAZ – FED) GENEL KURULU SEÇİMLERİNİ, LEVENT ATRIŞBA BAŞKANLIĞINDAKİ LİSTE KAZANDI!”
Abhaz – Fed Kongresi Üzerine!

30/11/2023. Suhum. 30 Kasım 2023. Abhazya Cumhuriyeti Gazetesi. Liliana Yakovleva. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu'nun Türkiye'deki popülaritesinden ve öneminden bahsetmeye gerek yok. Abhaz – Fed Yönetimi, bu ülkede yaşayan yaklaşık 800.000 kişilik güçlü Abhaz diasporasının, günlük sorunlarına ve çalışmalarına anlayış, destek ve ilgiyle yaklaşıyor.

 

Ve 13 yıldır (Federasyon 2010 yılında kuruldu), bu organizasyonun temel amacı, tüm Abhaz-Abaza diasporasının maksimum birleşmesi, buradaki halkın ulusal kültürünün korunması, tarihi Anavatan Abhazya ile bağların daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için çalışmak olmuştur. Bugün Federasyon halihazırda Türkiye’de Abhaz nüfusunun yoğun olduğu yerlerde oluşturulmuş 22 derneği (20 olacak - abhazyam.com) içeriyor.

 

Bu kasım ayında Federasyonun VIII. Kongresi İzmit'te gerçekleşti. Bu çok önemli etkinliğe Abhazya Parlamentosu milletvekilleri Venori Bebiya, Batal Dzhopua, Devlet Geri Dönüş Komitesi başkanı Vadim Kharazia ve diğer konuklar da katıldı. Kongreye 22 dernekten kongreye seçilen 323 delege katıldı. Bu kongrede, Federasyon başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

 

Kongrenin çalışmaları, kongreyi yönetecek olan divan başkanının oybirliğiyle seçilmesinin ardından, tarihi vatanlarında görkemli bir şekilde kutlanan Zaferin 30. yıldönümü olan Abhazya halkının Vatanseverlik Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerin bir dakikalık saygı duruşuyla anılmasıyla başladı. Kongre katılıcıları daha sonra Türkiye Cumhuriyeti ve Abhazya Cumhuriyeti marşlarını seslendirdiler.

 

Kongre açılış konuşmasını Abhaz – Fed Başkanı Murat Maharia gerçekleştirdi. Murat Maharia, Federasyonun geçtiğimiz dönemdeki çalışmalarını kısaca hatırlatarak, çalışma döneminde görev alan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Murat Maharia’nın ardından konuşan Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Ayüdzba, Federasyonun çalışmalarını büyük takdirle karşılayarak, Abhazya Cumhuriyeti devlet başkanlığı tarafından Murat Maharia'ya üçüncü derece Akhdz-Apşa Nişanı verildiğini söyledi.

 

Devlet Geri Dönüş Komitesi başkanı Vadim Kharazia yapmış olduğu konuşmada,Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun başkanı olarak aktif ve üretken çalışmalarından dolayı Murat Maharia’yı kutladı, toplantıya katılanlar, Harazia’nın yapmış olduğu konuşmada federasyonun faaliyetlerinin önemine ve diaspora ile tarihi Anavatan arasındaki bağların sürekli genişletilip güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken konuşmasını ilgi ile dinlediler.

 

Kongreye katılan, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu milletvekilleri, Kabardey-Balkar'dan gelen gönüllü gaziler, Abhazya halkının Vatanseverlik Savaşı Gönüllüleri ve Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Türkiye'deki Tam Yetkili Temsilcisi Burkhan Canpolat ve diğer katılımcılar, mevcut kongreye iyi dileklerini ilettiler. ve Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu'nun seçilecek olan yeni yönetimine başarılar dilediler.

 

Toplantının akışına bağlı olarak, kongre delegeleri ve konuklar, Federasyon başkanlığına aday olan Hasan Çiçba (Cici – ipa olacak - Abhazyam.com) Ercai Pachkoria ve Levent Atrışba tarafından seçilmeleri sonucunda yapacakları olan çalışmalar hakkında yapılan konuşmaları özel bir dikkatle dinlediler.

 

Abhaz – Fed Kongresine Antalya'dan gelen delegasyonun başkanı (üyesi, olacak – abhazyam.com) Fatih Tvanba'nın kongre sırasında yapmış olduğu konuşmada, seçilecek başkan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyerek, federasyonun daha verimli ve etkin çalışmasının sağlanabilmesi adına, seçilecek olan başkan ve yönetimin başkanın yeni yönetim kurulu oluşumunun, tüm üyelerin ve delegelerin katılımı ile geniş bir toplantı yapmasının doğru olacağını belirten konuşması ilgi uyandırdı.

 

Fatih Tvanba ayrıca “Türkiye’deki Abhazlar” kitabının, Abhaz diline çevrilmesinde katkıları bulunan, Aza Tvanba, Murat Maharia, Kemal Özdemir’e, kitabın Abhazya’ya ulaşmasında yardımcı olan Abhaz Denizcilik Şirketi yöneticileri ve emeği geçen herkese büyük şükranlarını belirtti. Kitap, yazar tarafından Abhazya Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı'na bağışta bulunuldu.

 

Abhaz – Fed Kongresi Levent Atrışba başkanlığındaki listenin seçimleri kazanması ile sonuçlandı.

 

***

 

Abhaz Kültür Merkezleri Federasyonu'nun VIII. Kongresi öncesinde, İzmir şehrinde Eylül 2022'de kurulan İzmir Abhaz Kültür Derneği’nin, Federasyona katılma talebi kabul edildi.

 

Kaynak: https://gazeta-ra.info/obshchestvo/item/1411-federatsiya-abkhazskikh-kulturnykh-tsentrov-novyj-sostav-pravleniya-pristupil-k-dejstviyam

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.