RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Aralık 2023, Perşembe 12:03:39 tarihnde eklendi. 391 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saatli Bomba!

ABHAZYA CUMHURİYETİ VATANDAŞLIK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI AMACIYLA SUNULAN TASARI ÖNERİSİ, “YEŞİL KUŞAK” PROJESİNİN BİR UYGULAMASIDIR!
Saatli Bomba!

14/12/2023. Antalya. 14 aralık. 2023. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Değerli abhazyam.com izleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşanan Pitsunda Devlet konukevi ve Apartman – Apart Otel yasaları ile ilgili konular, daha sonuca ulaşmadan Abhazya Parlamentosunun önünde yeni bir sorun ortaya çıktı.

 

Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan birtakım Sivil Toplum Kuruluşları tarafından (STK) Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık Yasası’nda değişiklik yapıması istemi amacıyla başvuruda bulunuldu. Başvurunun Türkçe Tercümesi aşağıda bulunuyor.  

 

“Abhazya Cumhuriyeti

Halk Meclisi Parlamentosu Başkanı

Lasha Ashuba’ya

 

Tarihsel Adaleti, yeniden tesis etmek ve Abhaz devletinin başarılı bir biçimde gelişmesini sağlamak için, tarihsel olarak bize en yakın olan ve çağdaş ,Abhaz devletinin yeniden canlandırılmasında etkin rol alan kardeş halklarımızın (Kabardeyler, Adıgeler, Çerkesler, Şapsığlar, Ubıhlar) temsilcilerine kolaylaştırılmış bir biçimde Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.”

 

Aslında, Ubıh kökenliler zaten Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul ediliyor, hatta Abzah ya da Şapsığ, Kabardey olup, Abhaz olduklarını bir biçimde kanıtlayanlar için de sorun bulunmuyor.

Sevgili Abhazyam.com izleyicileri bu tasarının anlamı, deyim yerinde ise Abhaz halkının eline verilmek istenen “Saatli bir Bomba!”dır. Günümüzde özellikle Türkiye’de yaşayan ve kendilerini Çerkes olarak nitelendiren Adıge Diasporası ve içimizdekiler (Abhaz kökenliker) tarafından yıllardır desteklenen bir rüyadır.

 

Bunun ana temel amacı, Kafkasya’da oluşturulacak olan ve sürekli olarak haritaları yayınlanan “Çerkesya Devleti!” hülyasının yaşama geçirilmesi için atılacak olan önemli bir adımdır. Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan STK’lar ile Türkiye’de görev yapan Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) arasında bu konuda yapılan açıklamaların benzerliğine dikkat çekmek isterim.

 

KAFFED 14 Aralık 2023 Tarihinde yayınlamış olduğu bildiri ile Abhazya’da öneriyi sunan STK’lara destek verdiğini belirtiyor. Konu hakkında ki görüşlerini ve niyetini de sıkılmadan bildirinin en sonunda “Bu değişiklik teklifinin Abhazya'nın özgürlük savaşında verilen birlikte mücadelenin ruhuna ve demografik yapının geliştirilmesine ilişkin verilecek çabaya anlam katacağını düşündüğümüzü ve teklifi desteklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” Diyerek açık olarak ortaya koyuyor.

 

KAFFED, Abhazya’daki demografik yapının kimler tarafından değiştirilebileceğini,,öneride belirtilen biçimde hangi uluslarla değişeceğini de açıkça belirtiyor.  (Bknz: https://twitter.com/KAFFED/status/1735211423788138986)

 

KAFFED bu görüşlerinden bir gün önce “İBB KAFKAS KÜLTÜR BULUŞMASI TOPLANTISINA KATILDIK” açıklaması yayınladı. Açıklamada,” İstanbul’da faaliyet gösteren derneklerimizden İstanbul Kafkas Kültür Derneği Başkanı Yüksel Nuri Güneş, Çerkes Kültür Evi Derneği Başkanı Ömer Çötok ve Kafkas Çerkes Derneği temsilcisi A. Gazi Saygılı ile diğer Kafkas toplumlarından 29 temsilci ile gerçekleştirilen toplantıya Federasyonumuzu temsilen Genel Başkan Ünal Uluçay katıldı.” Bilgisine yer verildi. (Bknz: https://twitter.com/KAFFED/status/1734909472374464841 ).

 

(İBB) Sivil Toplum Kuruluşları İlişkileri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya, Abhaz Dernekleri Federasyonu (ABHAZFED), Abhaz İş Adamları Derneği ve İstanbul Abhaz Kültür Derneği Temsilcileri de katıldı. KAFFED ise Kafkas ve Çerkes deyimlerini öne koyarak, diğer Kafkas uluslarını yok varsayıyor, yada hayalindeki Çerkesya hülyası içerisinde görüyor.

 

İki yazının ortak noktası “Çerkesya Hayali!”dir. Ama onlara göre, bu hayali yönlendirecek olanlarda Abzah ve Kabardey kökenlilerdir, gerisi teferruattır.

 

Değerli abhazyam.com izleyicileri, Büyük Britanya ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından kandırılarak “Yeşil Hilal!” kandırmacasıyla Rusya’ya karşı savaştırılan, daha sonra yalnız bırakılan, Osmanlı topraklarına zorla göç ettirilen Kafkas uluslarının torunları şimdi George Soros tarafından kendilerine sunulan “Çerkes – İslam”, “Yeşil Kuşak” Teorisinin hayata geçirilmesi için, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) içerisinde, atlama taşı olarak gördükleri Abhazya Cumhuriyeti topraklarını hedef olarak seçtiler. (Abhazya’da ki Başaran Koleji uygulaması örneğini ve günümüzde de hala nasıl çalıştıklarını unutmayalım).

 

Aslına bakarsanız, Rusya Federasyonu, Türkiye’de yaşayan Kuzey Kafkasya kökenlilere her yıl vatandaşlık kotası veriyor, ancak bu konuda günümüze kadar, Adıge Cumhuriyeti ve Kabardey Cumhuriyeti’ne giderek yaşayanların sayısının azlığı, bu yasa tasarısının Adıge Diasporası açısından ne anlama geldiğini bizlere açık olarak göstermektedir.

 

Değerli Abhazyam.com izleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti’ndeki demografik yapının düzelmesi, başka ulusların katılımı ile değil, kendi bünyesinde ki sorunların giderilmesi ile mümkündür. Rus dilinin etkinliğini sürekli olarak gösterdiği günümüz koşullarında, Devletin, siyasi partilerin ve STK’ların ortak ve planlı çalışmalarıyla sorunun çözümüne çare aranır.

 

Sonuç olarak, Abhazya Cumhuriyeti’nde bu tasarıyı veren STK’lar ve kişilerin, Türkiye’de ne tür STK’lar tarafından neden desteklendiğinin irdelenmesini istiyorum. Abhazya Parlamentosu üyeierinin de bu konuda duyarlı olmalarını bekliyorum.

 

Bu yasa tasarısının Abhaz Ulusu’nun tarih içerisinde yok edilmesine neden olabilecek bir “Saatli Bomba!” olduğunu vurguluyorum.

 

Saygılarımla!

 

Fatih Atan. (Atanba - Тванба).


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.