RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Aralık 2023, Pazartesi 17:39:17 tarihnde eklendi. 277 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Antalya Abhaz Diasporası Yeni Yıl Kutlaması!

ANTALYA ABHAZ DİASPORASI, ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ’NDE MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT UYSAL VE GENİŞ BİR KATILIMLA 2024 YILININ GELİŞİNİ KUTLADI!
Antalya Abhaz Diasporası Yeni Yıl Kutlaması!

25/12/2023. Antalya. 25Aralık 2023. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Antalya’da yaşayan Abhaz Diasporası’nın kültür ve geleneklerini yaşatmak ve dayanışma amacı ile 2021 yılında kurulan Antalya Abhaz Kültür Derneği, Antalya’da yaşayan Abhaz Diasporası ve konukların katılımı ile 24 Aralık Akşamı 2024 yılının gelişini kutladı.

 

Antalya’nın merkez ilçelerinin yanısıra, Manavgat, Kemer gibi ilçelerinde de yaşayan Abhaz Diasporası insanlarının geniş bir katılımı ile oluşturulan yeni yıl kutlaması, saat 19:30 – 24:00 saatleri arasında dernek merkezinde gerçekleşti.

 

2024 Yeni yıl kutlamasına, Abhaz Diasporası dışında geniş bir ziyaretçi katılımı da oldu. Muratpaşa Belediyesi Başkanı Sn. Ümit Uysal’ın katılımı ilgi uyandırdı. Sn. Uysal, katılımcılarla selamlaşarak yeni yıl kutlamasında bulundu. Konuklar arasında, ayrıca Cumhuriyeti Kadınları Antalya Derneği Başkanı Mutlugün Özturan, Antalya Engelliler Sanatevi Kurucu Başkanı Hülya Bostanoğlu, Antalya Ritim Sanat Gurubu Eğitmeni Berna Tutku ve arkadaşları, Akdeniz Üniversitesi Kafkas Dansları Topluluğu’da konuklar arasında yer aldılar.

 

Antalya Abhaz Kültür Derneği Başkanı Şamil Gümüş (Maharia), Yeni yıl kutlaması açılış konuşmasında, Antalya’da yaşayan Abhaz Diasporası’nın kültür ve geleneklerini yaşatma, dayanışma amacıyla 2021 yılında kurulan derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi, ayrıca Antalya’da bulunan belediyeler ve STK’lar ile yapılan dayanışma çalışmalarından söz etti. Dernek binasının Antalya’da salon sıkıntısı çeken STK’lara açılması konularını paylaştı. Şamil Gümüş, konuşmasında ayrıca Muratpaşa Belediye Başkanı Sn. Ümit Uysal’a Abhaz Diasporasına karşı göstermiş olduğu destek nedeniyle teşekkürlerini belirtti.

 

Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, yapmış olduğu konuşmada, belediye olarak, Muratpaşa ilçesinde yaşayan farklı etnik kökenli toplumlara verilen desteklerden söz etti. Abhaz kültürünü ve toplumunu iyi tanıdığını ve saygı duyduğunu belirtti. Muratpaşa’da düzenlenen geleneksel kültür günleri ve festivallerinde Abhaz kültürünün tanıtılmasına her türlü desteği vermeye hazır oldukları ıda belirtti.

 

Antalya Abhaz Derneği Ayhabıları adına konuşan, Fatih Atan (Atanba) konuşmasında, Antalya’da yaşayan Abhaz Diasporasının kültür ve geleneklerinin geliştirilmesi ve dayanışmasının tarihçesini kısaca anlattı.

 

2008 yılında Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu tarafından tanınması sonrsında, Abhaz Diasporası olarak diğer Kafkas Diasporası kurumlarından ayrıldığını, Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz ulusunun dünya tarafından tanınmasına destek amacıyla 2010 yılında Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun kurulduğunu, Türkiye’de 30’un üzerinde Abhaz Derneği çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

 

Fatih Atan, 2021 yılında kurulan Antalya Abhaz Derneği’nin 2023 yılında Abhaz – Fed’e katıldıklarını, kuruluşundan bu yana kısa süre geçmiş olmasına rağmen, Antalya’da yaşayan Abhaz Diasporasının dayanışmasının ve kültürünün geliştirilmesinin itici unsuru olduğunu söyledi. Dernek yönetimini kısa süre içerisinde göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı kutladı. Fatih Atan ayrıca, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a Antalya Abhaz Kültür Derneği’ne vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti ve yakında yapılacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı aday adaylığında başarılar diledi.

 

Yeni yıl kutlaması, geleneksel abhaz yemekleri ve içkilerinin sunumu ile gerçekleşti. Kutlama, Akdeniz Üniversitesi Kafkas Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ve Antalya Ritim Sanat Gurubu Eğitmeni Berna Tutku ve arkadaşları tarafından sunulan şarkılar ile sonlandı.

 

www.abhazyam.com            

 

   


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.