RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Ocak 2024, Pazartesi 15:24:36 tarihnde eklendi. 273 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sırada Ritsa, Stalin'in Yazlık Konukevi’mi Var?

BESLAN KVİTSİNİA “RİTSA ULUSAL PARKI’NDA BULUNAN STALİN DEVLET KONUKEVİULUSAL BİR VARLIKTIR VE ÖZEL KİŞİ VE KURULUŞLARA SATILAMAZ!”
Sırada Ritsa, Stalin'in Yazlık Konukevi’mi Var?

15/01/2024. Suhum.14 Ocak.2024. Apsnypress. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti devlet konukevleri dairesi başkanı Beslan Kvitsinia, Ritsa Gölü üzerinde bulunan “Stalin Devlet Konukevi”nin açık artırmaya çıkarıldığı iddiasıyla ilgili bilgiler hakkında yapılan konuşmalara bağlantılı olarak bir açıklama yaptı.

 

Beslan Kvitsinia, “vatandaşlarımız dikkatli olmalılar ve toplumumuzda bölünme yaratmaya ve ülke içindeki durumu istikrarsızlaştırmaya çalışan bazı kişilerin provokasyonlarına boyun eğmemeleri gerekmektedir” dedi

 

Beslan Kvirsinia açıklamasında şunlar belirtiliyor:

 

“Muhalefet medyası tarafından yayınlanan bir videoda bulunan bir kişinin iflas müzayedesinden satın aldığı iddia ederek “Stalin'in devlet konukevini” incelemeye geldiğini iddia eden bir videoyu sosyal medya alanında yayınlıyor. Bu kişiye göre 850 bin rubleye satın aldığı bu yapının yakın gelecekte onlara büyük kar getirmesi bekleniyor. Bu kişi, “Burada harika bir tatil köyü inşa edeceğiz, onu Moskova VIP müşterilerine kiralayacağız ve önümüzdeki beş yıllık plana göre 800 milyon ruble kazanacağız” diyor ve tesisin içerisinde bulunan yazlık konukevi ve binalaraın orijinalliğini koruyacağına söz veriyor.

 

Bu bilginin doğru olmadığını resmi olarak beyan ederiz. Ritsa Ulusal Parkı topraklarında bulunan “Stalin'in Yazlık Konukevi" ulusal bir hazinedir ve özel kişilere satılamaz.

 

Bu yazlık konukevi çerçevesinde çıkarılan söylentilerin yayılmasının yeni bir öykü olmadığını hatırlatmak isteriz.

 

2005 yılında medya içerisinde Rus iş adamı ve milyarder Oleg Deripaska'nın yazlık konukevini satın almak istediği iddialarına dair bilgiler vardı ve Abhaz yetkilileri işlem tutarını 10 milyon dolar olarak açıkladı. Reddetmenin ardından nesnenin o zamanki Moskova belediye başkanı Yuri Lujkov'a satıldığını söylentisini yaymaya başladılar.

 

Abhazya'nın en güzel yerlerinden biri olan Ritsa Gölü'nün kıyısında yer alan binanın bu kadar ilgi görmesi ve periyodik olarak yanlış ve asılsız bilgilerin yayılması şaşırtıcı değildir.

 

Herkesi seçici olmaya ve resmi kaynaklardan alınan bilgilerin doğruluğunu kontrol etmeye çağırıyorum” dedi.

 

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/9411-beslan-kvitsiniya-dacha-stalina-na-territorii-ritsinskogo-parka-yavlyaetsya-natsionalnym-dostoyaniem-i-ne-mozhet-byt-prodana-v-chastnye-ruki

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.