RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Şubat 2024, Salı 15:55:11 tarihnde eklendi. 117 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fatih Atan Okurlarıyla Buluştu!

ABHAZYAM.COM GENEL YAYIN YÖNETMENİ, ARAŞTIRMACI VE YAZAR FATİH ATAN (ATANBA) ANTALYA ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ’NDE DÜZENLENEN KÜLTÜR GÜNÜ’NDE OKURLARIYLA SÖYLEŞİDE BULUNDU.
Fatih Atan Okurlarıyla Buluştu!

20/02/2024. Antalya. 20 Şubat 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (A’tanba - Тванба). Antalya Abhaz Kültür Derneği tarafından 18 Şubat Pazar günü düzenlenen kültür etkinliğinde, Abhazyam.com Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni, araştırmacı ve yazar Fatih Atan’ın (Atanba) okurlarıyla buluşması gerçekleşti.

Fatih Atan söyleşisi başlangıç konuşmasını Antalya Abhaz Kültür Derneği Başkanı Şamil Gümüş (Maharia) yaptı. Şamil Gümüş, konuşmasında dernek olarak kültür günleri düzenleme etkinliklerinin ilk sunumu olarak , aynı zamanda Antalya Abhaz Kültür Derneği üyesi olan Abhazyam. com Haber Sitesi Genel Yönetmeni, araştırmacı ve yazar Fatih Atan ile başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Söyleşiye gelenlere teşekkürlerini belirterek sözlerini tamamladı.

Antalya Abhaz Kültür Derneği Ayhabılarından olan Servet Tarcan (Tarba) tanıtım konuşmasında Fatih Atan’ın (Atanba) biyografısını ve Abhaz, Kafkas diasporası hakkında ki görüşlerini belirten yazılar yazarak, eserlerini okurları ile buluşturarak, topluma değerli katkılarda bulunduğunu söyledi. Abhazyam. com internet haber sitesi ile Abhazya ve Kuzey Kafkasya’da, Abhaz Diasporasında yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak, okurlarını bilgilendirdiğini belirtti. Söyleşiye gelenlere de teşekkürlerini belirterek sözlerini bitirdi.

Fatih Atan (Atanba) söyleşisinde, bugüne kadar yazmış olduğu kitapların öykülerini ve içeriklerini anlattı. Söyleşi sırasında okurlar ile buluşturmuş olduğu ve geliri Antalya Abhaz Kültür Derneği’ne hibe edecek olan “08/08/2008Güney Osetya Katliamı!” kitabının öyküsünü anlattı ve Güney Osetya Devlet Başkanı Alan Gagloev tarafından kendisine “Güney Osetya Dostluk Nişanı!”nın nasıl verildiğini anlattı.

Fatih Atan konuşması sırasında, kitaplardan edinmek isteyenlerin İnternet Ortamın’ndaki kitap satışı yapan kitap yayın kurumlarından yararlanabileceklerini sözlerine ekledi. Söyleşi, karşılıklı soru ve yantlar sonrasında düzenlenene kokteyl ile sonlandı.

18 Şubat günü yapılan Fatih Atan (Atanba) söyleşisine, dernek üyelerinin dışında, Rusya Federasyonu Başkonsolos YardımcısıMihail Bolgov, Cumhuriyet Kadınlar Derneği Antalya Kepez Şubesi Başkanı Mutlugün Özturan, Ulusal Strateji Merkezi YK üyesi Duygu Yeniay ve Antalya’lı kitapseverler katıldı.

Fatih Atan’ın internet ortamında bulunabilecek olan kitapları:

1 – Türkiye’deki Abhazlar.

2 – Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi 1992 – 1993.

3 – 08/08/2008 Güney Osetya Katliamı.

4 – Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası 2007 – 2008 Yılları.

5 – Suriye’de Yaşayan Abhaz – Adıge Diasporası.

Ayrıca, “Türkiye’deki Abhazlar Kitabı”, Abhaz diline çevrildi ve kitaplar Abhazya Eğitim Bakanlığı’na hibe edildi.

www.abhazyam.com       


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.