RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Mart 2024, Perşembe 13:07:40 tarihnde eklendi. 92 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İnal Ardzınba’dan Birlik Devleti Açıklaması!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI İNAL ARDZINBA “ABHAZYA’NIN GELECEĞİNİ, RUSYA İLE İTTİFAKIN GÜÇLENDİRİLMESİNDE VE BİRLİK DEVLETİ’NE KATILIMDA GÖRÜYORUZ!”
İnal Ardzınba’dan Birlik Devleti Açıklaması!

07/03/2024. Suhum. 06 Mart 2024. TASS. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба).  TASS Haber Ajansı’nda yapılan açıklamaya göre, 1 Mart - 7 Mart 2024 tarihleri arasında Sirius federal bölgesinde gerçekleşecek olan Dünya Gençlik Festivali’ne katılan Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba “Yeni uluslararası koşullarda Rusya: siyaset, ekonomi ve bilim için fırsatlar” adlı söyleşide yapmış olduğu konuşmada, Abhazya geleceğini Rusya ve Belarus ile bir Birlik Devleti oluşumunda görüyor” açıklamasında bulundu. .

 

İnal Ardzınba, “Bugünün en önemli görevlerinden biri Belarus ile ilişkilerin geliştirilmesi projesidir. Belarus ile henüz diplomatik ilişkimiz olmasa da devlet başkanlarının karşılıklı ziyaretleri gerçekleştirildi. Birlik Devleti'ne giden yolun bu yolda ilerleyeceğini biliyoruz. Bu yol oldukça uzun, kapsamlı, karmaşık, ama yine de ülke nüfusunun önemli, ezici bir çoğunluğu bu yaklaşımı destekliyor” dedi.

 

İnal Ardzınba “Bu nedenden dolayıdır ki, bunun gerçekleşmesi için tam olarak çaba göstereceğiz”. Belarus ile ilişkilere gelince, bugün bunun temelini inşa ediyoruz. Ticaret ve ekonomik ilişkilerimiz bulunuyor, yatırım işbirliği için gelişmeler var” dedi  

 

Abhazya Dışişleri Bakanı, “Ülke olarak geleceğimizi tam olarak bu ilişkilerin gerçekleştirilmesinde görüyoruz - Rusya ile ittifakın güçlendirilmesinde ve Birlik Devleti’ne katılımda görüyoruz. Ülkeye verdiği destekten dolayı Rusya devletine teşekkürlerimizi belirtiyorum. Halkımız tüm bu destek için şükran duyuyor. Ve bence Abhazya'daki Rus vatandaşlarının da katılacağı Rusya başkanlık seçimlerinin sonuçları, halkımızın şükran ve minnettarlığın ne anlama geldiğini bildiği konusunda net bir fikir verecektir” dedi.

 

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/novosti/item/10242-inal-ardzinba-my-vidim-svoe-budushchee-v-ukreplenii-soyuza-s-rossiej-i-v-nashem-stremlenii-k-soyuznomu-gosudarstvu

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.