RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mayıs 2024, Cuma 11:58:38 tarihnde eklendi. 81 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Antalya Abhaz Derneği 09 Mayıs Kutlamalarında!

ANTALYA ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ, RUSYA FEDERASYONU ANTALYA BAŞKONSOLOSLUĞU TARAFINDAN DÜZENLENEN 09 MAYIS BÜYÜK VATANSEVERLİK SAVAŞI ZAFERİ’NİN 79. YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARINA KATILDI!
Antalya Abhaz Derneği 09 Mayıs Kutlamalarında!

10/05/2024. Antalya. 10 Mayıs 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Antalya Abhaz Kültür Derneği, Antalya’da düzenlenen etkinliklere katılarak, hem Antalya’da yaşayan Abhaz Diasporası’nın hem de Abhazya Cumhuriyeti’nin tanıtımına katkıda bulunuyor.

1941 – 1945 yılları arasında süren 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği, Almanya’nın faşist lideri Adolf Hitler’in saldırısı sonucunda milyonlarca vatandaşının yaşamını yitirmesi ile karşı karşıya kaldı. Abhazya Cumhuriyeti vatandaşları da vatanlarını korumak için savaş cephesinin her alanında mücadele etti. Abhazya Cumhuriyeti’nin 55 binden fazla vatandaşı Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın cephelerinde savaştı. Savaşta 17 binden fazla Abhazya vatandaşı yaşamını yitirdi. 22 kişiye “Sovyetler Birliği Kahramanı” unvanı verildi.

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu’da Abhaz ulusunun Büyük Vatanseverlik Savaşı’nda ki kahramanlıklarının bilincinde olarak Antalya Abhaz Kültür Derneği’ni 79. Zafer Yıldönümü kutlamalarına resmi olarak davet etti.

Büyük Vatanseverlik Savaşı 79. Zafer Yıldönümü Kutlamaları, Antalya’nın Kadriye beldesinde bulunan Dinler Bahçesi’nde düzenlendi, kutlamalara SSCB döneminde ki ülke temsilcilikleri ve Antalya’da yaşayan eski SSCB vatandaşları da katıldı.

Abhazya Cumhuriyeti’ni ve Antalya Abhaz Diasporasını temsilen, Antalya Abhaz Kültür Derneği Başkanı Şamil Gümüş başkanlığında ki heyet üyeleri, Fatih Atan, Kerim Cambulat, Tufan Erkök, İlker Zafer katıldılar.

Heyet üyeleri, Abhazya Cumhuriyeti Bayrağı’nı SSCB üyesi ülke bayraklarının bulunduğu alana yerleştirilmesini sağladı. Tören sırasında protokol sırasında yer verilen heyet üyeleri, Rusya Federasyonu Başkonsolosu Sergey VETRİK tarafından karşılandı.

Rusya Federasyonu Başkonsolosu,Sergey VETRİK, tören sırasında yaptığı konuşmada Abhazya Cumhuriyeti ismini de kullanarak, savaş sırasındaki kahramanlıklara vurgu yaptı. Heyet üyeleri, ayrıca, törende bulunan Kazakistan, Kırgızistan, Belarus Başkonsolosları ve törene katılan Rus vatandaşları ile yapmış oldukları görüşmelerde Abhazya Cumhuriyeti’nin propagandası, uluslararası alanda tanınması konularını güneme getiren konuşmalarda bulundular.

Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi 79. Yıldönümü Kutlamaları, savaşta yaşamını yitirenlerin anısına düzenlenen yürüyüş ve konuklara asker tayını dağıtımı ile sona erdi.

Abhazyam.com olarak, Antalya Abhaz Kültür Derneği’nin Abhazya Cumhuriyeti ve Antalya Abhaz Diasporasının tanıtımı amacıyla yapmış oduğu değerli çalışmalara teşekkür ederiz.

www.abhazyam.com      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.