RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Haziran 2024, Çarşamba 11:07:23 tarihnde eklendi. 113 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

12 Haziran Rusya Günü Kutlaması!

ABHAZYAM.COM GENEL YAYIN YÖNETMENİ FATİH ATAN, RUSYA FEDERASYONU İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU TARAFINDAN DÜZENLENEN “RUSYA GÜNÜ!” KUTLAMASINA KATILDI!
12 Haziran Rusya Günü Kutlaması!

12/07/2024. İstanbul. 12 Haziran 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba – Тванба). "Rusya Günü" 2002 yılından bu yana kutlanmaktadır. Rusya Parlamentosu, 12 Haziran 1990'da Egemenlik Deklarasyonu'nu kabul etti. 11 Haziran 1992'de "Devlet Egemenliği Deklarasyonu Günü" ismiyle 12 Haziran'ı resmi bayram ilan eden bir kararname yayımladı.

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu tarafından 11 Haziran 2024 tarihinde, Conrad Otel’de düzenlenen kutlama resepsiyonuna abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atan, resmi davetli olarak katıldı.

Fatih Atan, RF İstanbul Başkonsolosu, Andrey Buravov’a Abhazya Cumhuriyeti Tam yetkili Temsilcisi İbrahim Avıdzba ve Güney Osetya Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi Burhan Canpolat’ın kutlamaya katılamama nedenlerini ve kutlama mesajlarını ileterek başarılar diledi.

Fatih Atan, resepsiyon sırasında Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek, Tarihçi, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Abhazya ve Kafkasya üzerine görüşmelerde bulundu, Fatih Atan, ayrıca gazeteci ve tv. Program Yöneticisi Hakan Aksay ile de gündem konuları hakkında görüşmelerde bulundu.

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, yapmış olduğu açılış konuşmasında, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’da yürüttüğü askeri operasyon ve batılı ülkeler ile ilişkileri belirten bir konuşmada bulundu, dünyanın çok kutuplu bir yapılanmaya doğru gittiğini, Rusya’da düzenlenen BRICS dışişleri bakanları tarafından düzenlenmiş olan genişletilmiş toplantıya katılan Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılımına vurgu yaparak, Rusya ve Türkiye arasında ki ilişkilerin gelişimine verdikleri önemi belirtti.

Fatih Atan, RF İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov’a davet nedeniyle Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti adına teşekkürlerini belirtti ve Abhaz ve Oset Diasporaları ile dostluk ilişkilerinin süreceği vurgulamasında bulunarak resepsiyondan ayrıldı.

www.abhazyam.com       


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.