RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Haziran 2024, Pazar 21:18:49 tarihnde eklendi. 258 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nodar Chanba’yı Antalya'da Ağırladık!

ABHAZYA CUMHURİYETİ ESKİ KÜLTÜR BAKANI NODAR CHANBA, ANTALYA ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ!
Nodar Chanba’yı Antalya'da Ağırladık!

23/06/2024. Antalya. 23 Haziran 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Eski Kültür Bakanı Nodar Chanba, 23 Haziran Pazar günü, Antalya Abhaz Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

Nodar Chanba, ziyaret sırasında dernek üyeleri ile, Abhaz tarihi, Abhaz, Osmanlı, Rus ilişkileri, göç sırasında yaşananlar, Abhaz gelenek ve görenekleri, Apsuara kuralları, Abhaz diasporası hakkında geniş bir söyleşide bulundu.

Antalya Abhaz kültür Derneği Başkanı Şamil Gümüş (Maharia) dernek çalışmaları ve Antalya’da yaşayan Abhaz diasporası hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu Fatih Atan (Atanba), Nodar Chanba’ya “08/08/2008 Güney Osetya Katliam!” adlı kitabını imzalayarak hediye etti.

Nodar Chanba, Antalya Abhaz Kültür Derneği yönetimi ve üyelerine kendisini ağırlamalarından dolayı teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Nodar Viktorovich Chanba: Нодар Викторович Чанба: 1955 yılında Gudauta’da doğdu. Abhaz müzik yorumcusu, rejisör, kompozitör, 1992 – 1993 yılları arasında Abhazya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı görevinde bulundu.

1985'ten bu yana Abhazya Devlet Korosu'nun şefi olarak çalışmakta, 1986'da sanat yönetmeni ve baş şefi olmuştur.

Abhaz halk müziği de dahil olmak üzere Abhazya'da müzik sanatının gelişmesine katkıda bulundu. Çok sayıda koro, senfonik, enstrümantal ve piyano müziği eserinin yanı sıra eski Abhaz şarkılarının ve manevi ilahilerin düzenlemelerinin de yazarıdır. Çeşitli koro ve senfonik müzik festivallerinin organizatörlük görevini sürdürmektedir.

2007 yılında Abhazya Cumhuriyeti Halk Sanatçısı unvanı verildi.

Güney Kore Cumhuriyeti Başşehri Seul San Mien Üniversitesi'nde profesör olarak çalıştı. “Pinokyo” ve “İsa” baleleri Seul'deki Ulusal Tiyatro ve Sanmyeon Sanat Merkezi'nde sahnelendi.

Şu anda Fransa'da yaşıyor, ünlü müzisyenlerle sahne alıyor ve beste yapmaya devam ediyor.

Abhazyam.com olarak Nodar Chanba’ya Antalya Abhaz Kültür Derneği’ne yapmış olduğu ziyaret nedeniyle teşekkür ediyor, sanat yaşamında başarılar diliyoruz.

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.