RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Temmuz 2024, Perşembe 22:25:01 tarihnde eklendi. 247 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ermenistan’dan, Gürcistan’a Destek!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI’NIN GÜRCİSTAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DESTEK AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ!”
Ermenistan’dan, Gürcistan’a Destek!

04/07/2024. Suhum. 04 Temmuz 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın 3 Temmuz’da Tiflis’yaptığı ziyaret sırasında yapmış olduğu ziyaret sırasında Gürcistan Dışişleri Bakanı İlya  Darchiashvili ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın yaptıkları ortak açıklama sırasında, iki ülkenin birbirlerini karşılıklı destek verecekleri ve toprak bütünlüklerine ve egemenliklerine saygı duydukları yönündeki açıklamalarını yorumlayan bir bildiri yayınladı.

Abhazya Cumhuriyeti Açıklaması!

“Abhazya Cumhuriyeti, egemenlik statüsü 1994 Abhazya Cumhuriyeti Anayasası'nda yer alan ve 1999 yılında halk referandumunun ardından kabul edilen Abhazya Cumhuriyeti Devlet Bağımsızlığı Kanunu ile onaylanan bağımsız bir devlettir. Abhazya Cumhuriyeti halkı, binlerce çocuğunun ve kızının hayatı pahasına Anavatanını Gürcü saldırganlara karşı savundu ve bağımsız egemen Abhaz devletinin gelişmesi ve güçlenmesi için seçilen yoldan asla sapmayacaktır.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Ermenistan tarafına, Gürcistan'ın hayali mahsulü olan toprak bütünlüğüne ilişkin, varolan gerçeklerle çelişen ifadeler kullanmaması çağrısında bulunuyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, BM Genel Kurulu'nda “Ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin ve Abhazya ve Güney Osetya'dan gelen mültecilerin durumu”na ilişkin karara destek için yapılan oylamada Ermeni tarafının tutumunda ciddi bir değişikliğe dikkat çekmek isteriz.

Abhazya'da yaşayan Ermeni Diasporasının cumhuriyetimizin bağımsızlığının sağlanması ve güçlendirilmesi sürecinde önemli bir yer tutmuş olmasına rağmen, ilk kez Ermenistan Cumhuriyeti temsilcilerinin bu karara olumlu oy vermesi endişe vericidir. Abhazya'daki Ermeni diasporasının pek çok temsilcisi, Abhaz halkının yanında, ellerinde silahları ile, ülkemizin Gürcü saldırganlara karşı bağımsızlığını savundu. Yakın gelecekte Ermenistan devlet yönetiminin mevcut durumdan doğru sonuçları çıkaracağı ve bu konudaki pozisyonunu yeniden ayarlayacağına dair umudumuzu koruyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Tiflis Yönetimini, Gürcistan'ın 1992-1993'teki askeri yenilgisi sonucunda ortaya çıkan mevcut siyasi gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyor. Gürcü tarafına, Abhazya ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin temellerini atabilecek tek doğru adımı atmaya, yani güç kullanılmamasına ilişkin bir anlaşmayı imzalamaya çağrısında bulunuyor.”

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/12054-mid-ra-prizyvaet-armeniyu-ne-ispolzovat-frazy-o-mificheskoj-territorialnoj-tselostnosti-gruzii

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.