RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Temmuz 2024, Pazartesi 22:20:21 tarihnde eklendi. 399 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Diasporanın Diasporası, Antalya Abhaz Derneği!

ANTALYA ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ, 3. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ, ABHAZYA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ İBRAHİM AVİDZBA, RUSYA ANTALYA BAŞKONSOLOS YARDIMCISI GÜLNARA ZİGANŞİNA OLMAK ÜZERE YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ!
Diasporanın Diasporası, Antalya Abhaz Derneği!

15/07/2024. Antalya. 15 Temmuz 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Antalya Abhaz Kültür Derneği’nin 3. kuruluş yıldönümü 14 Temmuz Pazar günü dernek merkezinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Antalya Abhaz Kültür Derneği’nin 3. Kuruluş yıldönümüne, üyelerin dışında konuk olarak gelenler de vardı. Konuklar arasında, Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidazba, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolos Yardımcısı Gülnara Ziganşina, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilci Yardımcısı Djansukh Lazba, Adana Tufanbeyli Abhaz Kültür Derneği Başkanı Davut Atila Hapat ve üyeleri , Eskişehir Abhaz Kültür Derneği Başkanı Turgay Tekin Aşba, İstanbul Abhaz Kültür Derneği Temsilcisi Şamil Yaşba, Abhaz – Fed 6. Dönem Başkanı Atanur Aksoy Akusba, Abhaz – Fed 7. Dönem Başkan Yardiımcısı Hakan Ander Beygua, Abhaz – Fed 7. Dönem Teşkilandırma Sekreteri Bülent Barış Peşliya hazır bulundular. Ayrıca, İnegöl Abhaz Kültür Derneği ve Bursa Abhaz Kültür Derneği tarafından kutlama çelenkleri gönderildi.  

Antalya Abhaz Kültür Derneği Başkanı Şamil Gümüş Maharia, açılış konuşmasında derneği açılışından bu yana yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu, derneğin Abhaz – Fed ile ilişkilerinin dondurulması ile ilgili olarak alınan genel kurul kararının nedenlerini anlattı.

Şamil Gümüş, konuşmasında Antalya Abhaz Kültür Derneği tarafından youtube kanalı açılacağı bilgisini vererek, bu kanal içerisinde Türkiye Diasporasında bulunan Abhaz köylerinde çekimler yapılarak belgesel bir program hazırlanacağı, ayrıca çeşitli kültür proramları ile bu kanalın yayın yaşamını sürdüreceğini söyledi.  

Şamil Gümüş’ün konuşması sonrasında Antalya Abhaz Kültür Derneği çalışmalarını anlatan bir video gösterimi yapıldı.

Antalya Abhaz Kültür Derneği ayhabılarından Servet Tarcan yapmış olduğu konuşmada, Antalya Abhaz Kültür derneği kuruluşu ve çalışmalarını anlattı, ayrıca Abhaz Diasporasında son dönemde yaşanan olaylar hakkındaki görüşlerini belirtti.

Antalya Abhaz Kültür Derneği ayhabılarından ve Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atan Atanba, yapmış olduğu konuşmada, 1970’li yıllardaki Abhaz gençliğinin İstanbul Abhaz Kültür Derneğinin bugünlere geliş temellierini belirterek, Antalya Abhaz Diasporasının 2000’li yılların başlarında başlatılan çalışmalarla bugünlere gelişin tarihini anlatarak, gençliğe güvenilmesi gerektiği vurgulamasında bulundu.

Abhazya Cumhuriyeti Devleti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba yapmış olduğu konuşmada, Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu ile olan yakın ilişkilerin önemini belirterek, Antalya Abhaz Kültür Derneği’ni Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu ile olan oluşturmuş olduğu dostluk ilişkileri dolayısıyla kutladı. Abhazya Devleti olarak Abhaz Diasporası ile olan ilişkilerin geliştirilmesi çalışmalarından örnekler verdi ve bu çalışmaların daha da sıkı bir biçimde sürdürüleceğini, bu konuda da Abhaz Dernekleri ile birlikte çalışılacağı vurgulamasında bulundu.

Abhaz – Fed 7. Dönem Başkan Yardiımcısı Hakan Ander Beygua, Antalya Abhaz Kültür Derneği’ne Abhaz – Fed Yönetimi ile ilgili olarak almış olduğu kararları doğru bulduğunu belirten kısa bir konuşmada bulundu. 

Kutlama sırasında, Antalya Üniversitesi Kafkas Halk Dansları Topluluğu tarafından, Abhaz ve Kafkas folklore gösterileri sunumu yapıldı.

Antalya Abhaz Kültür Derneği Kuruluşunun 3. Yıldönümü kutlaması “Avraşa!” halk dansı ile coşkulu bir biçimde sona erdi.

Abhazyam.com olarak, “DİASPORANIN DİASPORASI!” Antalya Abhaz Kültür Derneği’ne çalışmalarında başarılar diler, daha nice yıldönümü kutlamalarında buluşma dileğimizi iletiriz.

www.abhazyam.com    


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.