RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Temmuz 2024, Çarşamba 22:05:03 tarihnde eklendi. 271 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Apartotel Yasa Tasarısı Parlamentoda!

ABHAZYA PARLAMENTOSU KOMİSYONU, APARTOTEL YASA TASARISININ PARLAMENTODA GÖRÜŞÜLMESİNİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL ETTİ!
Apartotel Yasa Tasarısı Parlamentoda!

17/07/2024. Suhum. 17 Temmuz 2024. Abhazyam.com. Fatih Atan. (Atanba - Тванба). “Abhazya Cumhuriyeti'nin Oçamçıra, Tkuarçal ve Gal bölgelerinin sosyo-ekonomik kalkınma düzeyinin artırılmasına yönelik önlemlere ilişkin” yasa tasarısının tartışılması, parlamentonun ekonomi politikası ve reformlar komitesinin Çarşamba günü yapılan toplantısında görüşüldü.

Başkan Aslan Bjaniya komite toplantısına katıldı.

Toplantıya komite başkanı Rezo Zantaria başkanlık etti.

Yasa tasarısı, Oçamçıa, Tkuarchal ve Gal bölgelerinin sosyo-ekonomik kalkınma düzeyinin artırılmasına, yani turizm endüstrisinin teşvik edilmesine yönelik koşulların yaratılmasına yönelik yasal çerçeveyi oluşturuyor.

Yasa tasarısının kabul edilmesi halinde, bu yasa yalnızca Oçamçıra, Tkuarchal ve Gal bölgelerinde inşa edilen çok işlevli mülk kompleksleri için geçerli olacak.

Parlamentonun Ekonomi Politikası ve Reformlar Komitesi Başkanı Rezo Zantaria, apartman dairelerinin (Apartotel – abhazyam.com) durumunu şöyle açıkladı:

-          Daireler konut olarak değil ticari amaçlı olarak kullanılır.

-          Bazı daireler bireye, topluma veya devlete ait olabilir.

-          Dairelerin mülkiyeti devlet tesciline tabidir.

-          Kayıt prosedürü Abhazya Cumhuriyeti medeni kanunu tarafından düzenlenmektedir.

-          Daireler konut olarak kabul edilmez.

-          Kalıcı ikamet için tasarlanmamışlardır.

-          Daireler konut yasalarına tabi değildir.

-          Konut Kanunu daireler (Apartotel) için geçerli değildir. Bunun için, tasarının kabul edilmesinden sonra Bakanlar Kurulu tarafından onaylanacak ayrı yönetmeliklerin oluşturulması gerekmektedir.

Rezo Zantaria, tasarının 150 hektarlık alana apartman ve apart otel inşaatı öngördüğünü bildirdi. Pilot proje toplamda 10 bin odanın inşaatını kapsıyor. Daireler daimi ikamet amaçlı olmayacaktır.

Ona göre, çok işlevli mülk komplekslerinin inşası için bölge idarelerinden gelen başvurular Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirilecek.

Milletvekili Beslan Emurkhba bu tasarının kabul edilmesinin önemine dikkat çekti.

“Bugün bazı yerlerde daha fazlasını, bazılarında daha azını yapıyoruz. ...Hem devlet başkanı hem de hükümet, en çok ihtiyacı olan bölgelere yardım etmekle yükümlü. Doğu Abhazya'daki zor durum bugün ortaya çıkmadı; savaşın ve savaş sonrası zorlu dönemin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Tkuarchal'ın bombalanması nedeniyle orada bulunan tüm fabrikalar ve işletmeler yıkıldı. Tkuarchal'dan nüfus çıkışı bugün değil, 15 yıl önce başladı... Bu soruna çözüm gerekiyor. İnsanlar çalışacak yerleri olmadığı için gidiyorlar ve geri dönmüyorlar. Yeni işlere ihtiyaç var, bölgeye ciddi ekonomik yardım gerekiyor” dedi.

Milletvekili Temur Shergelia, Rusya Federasyonu vatandaşlarının Gal bölgesinde bina inşa etmesinde veya daire satın almasında yanlış bir şey görmediğini belirterek “Eğer Rus vatandaşları Gal bölgesi topraklarında bulunacaksa bunun oldukça normal olduğunu düşünüyorum. Gal bölgesi bir sınır bölgesi ve oradaki Rus sınır muhafızlarının varlığının hem ideolojik hem de siyasi açıdan bölgedeki duruma nasıl olumlu etki yaptığını görüyoruz. Rusların bölgemizde daire satın alma imkanına sahip olmasının ekonomik açıdan da faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. Meclis komisyonu toplantısına katılan Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, apartmanlarda yaşamın nasıl kontrol edileceğini “Apartmanları düzenleyici otoriteler bulunuyor. Bir yönetim şirketi olacak. Yani içeri girdiniz, anahtarı kilide soktunuz, bilgisayar sahibinin göründüğünü kaydetti. Herhangi bir nedenle bu görünüm olmazsa, yönetim şirketi sizin belirlediğiniz bir para cezası öder - 5 milyon ruble, 10 milyon ruble... Ve herkesin varış ve ayrılış zamanlarının kaydedilmesi çok verimli olacak. Yılın 180 günü apartman dairelerinde yaşamak mevcut normudur. ...Yönetmelikler, emir ve geçiş hizmeti var. Bazı normlar güçlendirilebilir…” diyerek anlattı.

Devlet başkanı, önerilen tasarının kabul edilmesinin ülkeye herhangi bir tehdit oluşturmadığını, aksine Doğu Abhazya'daki ekonomik durumun iyileşmesine yardımcı olacağını belirtti.

Milletvekili Erik Pştuni, Abhazya'nın hali hazırda nüfusuna elektrik sağlama konusunda ciddi zorluklar yaşadığını belirterek, elektrik dağıtım sorununun nasıl çözüleceğini sordu. “Bölgede 10 bin konut ortaya çıkarsa içme suyu sistemi ve atıksu arıtma tesisleri nasıl kurulacak?” dedi.

Rezo Zantaria ise “Ekonomik olarak mümkün olacak, tüm teknik koşullar ve standartlar sağlanacak ve ona göre daireler yapılacak. Ekonomik fizibilite oluşmazsa inşa edilmeyecekler” dedi.

 

Devlet Başkanı Tamş Köyü kamp alanını örnek olarak göstererek “Özerk bir su temin sistemi ve yerel arıtma tesisleri bulunuyor. Abhazya'ya doğal gazın getirilmesi ve gaz tanklarının kurulması, çok işlevli mülk komplekslerine enerji tedariki sorununun çözülmesine yardımcı olunacaktır. Böyle bir olanağın olmadığı yerde bu tür tesisler yapılmayacaktır” dedi.

Ekonomi Politikaları Komitesi Başkanı Rezo Zantaria, tasarının görüşülmesinin sürdürüleceğini vurguladı.

Zantaria “Tasarı bir grup milletvekili tarafından pilot proje olarak başlatıldı. Bu, bugün topluma bunun karlı bir yatırım olduğunu, ekonomik başarı getirecek bir yatırım olduğunu anlamak ve kanıtlamak için gündemde bulunuyor. Başka bir hedef bulunmuyor. Gerekirse değişiklik ve eklemeler yapacağız. Dünyada yüzyıllardır değişmeden kabul edilen tek bir kanun yoktur. Bu, bugün kalkınmaya yol açabilecek en faydalı projedir” dedi.

(Aslan Bjaniya, projenin Abhazya’nın gelişimine ne tür katkılar vereceğini belirten geniş bir konuşma yaptı – abhazyam.com)

Ekonomi Politikaları Komitesi, Abhazya Cumhuriyeti’nin Oçamçıra, Tkuarchal ve Gal bölgelerinin sosyo-ekonomik kalkınma düzeyinin artırılmasına yönelik tedbirlere ilişkin yasa tasarısının parlamentonun bir sonraki oturumunda sunma kararı aldı. Karara Beş kişi lehte oy kullandı, bir kişi aleyhte oy kullandı, bir milletvekili ise çekimser kaldı.

(Not: Yasa tasarısı, parlamento komisyonunda görüşülürken, parlamento önünde geniş bir topluluk, Apartotel yasa tasarısının görüşülmesini protesto etti – abhazyam.com)

Kaynak: https://www.apsnypress.info/ru/home/novosti/item/12263-zakonoproekt-ob-apartamentakh-v-vostochnoj-abkhazii-budet-vynesen-na-rassmotrenie-sessii-parlamenta

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.