RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ekim 2024, Pazartesi 18:15:16 tarihnde eklendi. 34 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’ın Abhazya Hayali Bitmiyor!

GÜRCİSTAN BAŞBAKANI İRAKLİ KOBAKHİDZE “GÜRCİSTAN İLE ABHAZYA^YI AYIRAN ÇİZGİ YAPAYDIR VE YAKINDA ORTADAN KALKACAKTIR!”
Gürcistan’ın Abhazya Hayali Bitmiyor!

21/10/2024. Tiflis. 16 Ekim 2024. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Interpressnews haber ajansının bildirdiğine göre, Gürcistan Başbakamı İrakli Kobakhidze “Gürcistan ile Abhazya'yı ayıran çizgi yapaydır ve yakında ortadan kalkacaktır, halkları tek bir devlet altında bir arada yaşamaya başlayacaktır” açıklamasında bulundu.

İrakli Kobakhidze, bu sözleri iktidardaki Gürcü Rüyası - Demokratik Gürcistan partisi tarafından, seçim öncesi düzenlenen mitinginde söyledi.

Başbakan, “Tüm yapay engellerin ortadan kaldırılacağı ve Gürcüler ile Abhazların tek ve bölünmez bir devlette birlikte yaşayacakları zamanın yakında geleceğinden eminim” dedi.

Başbakan ayrıca Abhazya'yı “Gürcistan'ın tarihsel bölgesi” olarak adlandırdı. Kobakhidze, her iki halkın da Gürcistan için “parlak bir gelecek” yaratacağını ve AB'ye katılacağını iddia etti.

Regnum'un bildirdiği gibi Kobakhidze, Abhazya ve Güney Osetya'yı Tiflis'in kontrolüne döndürme arzusunu defalarca dile getirdi. 26 Eylül'de yaptığı açıklamada komşu cumhuriyetlere tek devlette yaşama çağrısında bulundu.

14 Eylül'de iktidardaki Gürcü Rüyası-Demokratik Gürcistan partisinin kurucusu Bidzina Ivanishvili, Tiflis'in Ağustos 2008'deki saldırı nedeniyle Güney Osetya'dan özür dileme gücünü bulması gerektiğini söyledi. Bunun 26 Ekim'de yapılması planlanan parlamento seçimlerinden sonra yapılacağına söz verdi.

16 Eylül'de bu partinin genel sekreteri Mamuka Mdinaradze, Gürcistan ile Güney Osetya ve Abhazya arasında barışın oluşması için karşılıklı olarak bağışlamanın gerekli olduğunu belirtti.

29 Eylül'de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın, uygun çıkarları olması halinde Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya'ya ilişkileri normalleştirme konusunda yardım etmeye hazır olduğu açıklamasında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı, Rus tarafının Sohum ve Tskhinval hakkındaki bağımsızlıklarının tanınması kararlarına göre hareket edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: https://regnum.ru/news/3923076

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.