RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Mart 2025, Cuma 10:42:45 tarihnde eklendi. 167 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Badra Gunba’dan, Apartotel Antlaşması Açıklaması!

BADRA GUNBA “ABHAZYA VE RUSYA ARASINDA İMZALANACAK OLAN YATIRIM ANTLAŞMASI, KESİNLİKLE ESKİ ORJİNAL HALİYLE UYGULANMAYACAK!”
Badra Gunba’dan, Apartotel Antlaşması Açıklaması!

07/03/2025. Moskova. 06 Mart 2025. TASS. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı görevine gelen Badra Gunba, ilk olarak Rus TASS Haber Ajansı’na verdiği ropörtaj’da “Abhazya ile Rusya arasındaki yatırım antlaşması kesinlikle orijinal haliyle uygulanmayacak” dedi.

Badra Gunba “Toplum böyle bir anlaşmaya gereksinimimz olmadığını söylüyorsa, o zaman sorumlu bir kişi olarak halkımızın fikrini dinlemem gerekir. Rus meslektaşlarıma bu şekilde kararlar almamaları yönünde bir girişimde bulundum. Ve Rus meslektaşlarımız bu konuya anlayışla yaklaştılar ve bundan sonra kesinlikle bu biçimde bir yatırım antlaşması (Apartotel Antlaşması – Abhazyam.com) olmayacak” dedi.

Badra Gunba, devlet başkanı yardımcısı olarak bile yatırım antlaşması etrafında ortaya çıkan sorun durumunu çözmek için “Rusya Federasyonu yönetimi de dahil olmak üzere yetkili organlara” başvuruda bulunduğunu vurgulayarak. “Antlaşma [Bu] ülkemizin vatandaşları arasında çok fazla duygu ve öfkeye neden oldu. Bu konunun kısmen siyasallaştırıldığını ve kısmen de yürütme organının [anlaşmada] yer alan olumlu yönleri toplumumuza aktaramamasının da bir rol oynadığını düşünüyorum” diye eklemede bulundu.

Abhazya – Rusya Yatırım Antlaşması 30 Ekim 2024'te Moskova'da imzalandı. Abhazya Parlamentosu'nun 15 Kasım'da onay konusunu görüşmesi gerekiyordu ancak milletvekilleri gündemi onaylayamadığı için oturum iptal edildi. Muhalefet, sorunun tamamen ortadan kaldırılması için parlamentonun yeniden toplanmasını ve ardından devlet başkanı Aslan Bjaniya'nın istifa etmesini önerdi. Ülke içerisinde kitlesel olaylar çıktıktan sonra devlet başkanlığı Basın Servisi, antlaşmanın Meclis'ten çekilmesi için bir belge hazırlandığını ancak belgenin imzalanmadığını bildirdi. Muhalefet daha sonra Sohum'un merkezinde parlamento, hükümet ve devlet başkanlığı binasının da bulunduğu hükümet binası kompleksini işgal etti. Hükümet ile muhalefet arasında saatler süren görüşmelerin ardından durum yatıştı, yapılan görüşmelerin ardından Devlet Başkanı Aslan Bjaniya ve Başbakan Aleksandr Ankvab istifa etti.

Abhazya Parlamentosu üyeleri, 3 Aralık'ta olağanüstü oturumda, Abhazya topraklarında Rus tüzel kişileri tarafından yatırım projelerinin uygulanmasına ilişkin Hükümetlerarası Antlaşma'nın onaylanmasına karşı oy kullandı. Milletvekili Kan Kvarchia, bu kararın Rusya Federasyonu'na yönelik olmadığını, aksine antlaşmanın “cumhuriyeti köleleştirdiği” gerekçesiyle zorunlu bir tedbir olarak iptal edildiğini açıkladı.

Kaynak: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/23326547

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.