RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2024, Perşembe 12:43:52 tarihnde eklendi. 61 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Rusya Devlet Sınırı!

ASLAN BJANİYA “BİZLER ABHAZYA – RUSYA SINIRINDAKİ GEÇİŞLERİN, BİRLİK DEVLETİNİ OLUŞTURAN RUSYA – BELARUS SINIRINDA Kİ GİBİ OLMASINI İSTERİZ, ANCAK HENÜZ BİRLİK DEVLETİNİN ÜYESİ DEĞİLİZ!”
Abhazya – Rusya Devlet Sınırı!

25/04/2024. Suhum. 04 Nisan 2024. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya 03 Nisan 2024 Tarihinde “Аргументы и Факты” Haber Ajansında çeşitli konularla ilgili olarak söyleşide bulundu. Aşağıda, Aslan Bjaniya’nın Rusya Federasyonu – Abhazya Cumhuriyeti devlet sınırı hakkındaki görüşlerini sizlerle buluşturuyoruz.

Soru – Aslan Georgievich, merhaba. Sormak istediğim soru, hiç abartmadan, Rusya'da yaşayan pek çok kişinin ilgisini çeken bir sorudur. Rusya Federasyonu ile Abhazya Cumhuriyeti arasında bulunan devlet sınırındaki durum sonuç olarak ne zaman kolaylaşacak? Şimdi şanslıyım, sizlere çok çabuk ulaştım ama geçmişte 2 saat sıra beklediğim dönemler vardı. Yazın ise sıcak havalarda turistler 8-9 saat sınırda duruyor. Bu beni her zaman şaşırtmıştır. Neden Rusya ve Beyaz Rusya'da olduğu gibi pasaportunuzu gösterip geçemiyoruz?

Aslan Bjaniya - Tünaydın. Yayınınıza büyük saygı ve sempati duyduğumu, ne kadar popüler olduğunu ve geniş bir okuyucu kitlesine sahip olduğunuzu bildiğimi söylemek istiyorum.

Soru - Teşekkür ederim.

Aslan Bjaniya (gülümsüyor) Lütfen, bu kanıtlanmış bir gerçek. Şimdi sıra devlet sınırıyla ilgili sorunlara gelince. Sınır güvenliğinin  güçlendirilmesi, 2014 yılında Sochi'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları ile ilişkilidir. O zaman elbette bir dereceye kadar haklıydı. Olimpiyatlardan sonra durumu daha iyiye doğru değiştiremedik, ancak kişisel olarak erişim kontrolünün hafifletilmesi konusunu sürekli olarak gündeme getirdim. Burada bazı fobiler daha büyük ölçüdedir. Her ne kadar sınır Abhaz ve Rus sınır muhafızları tarafından korunuyor gibi görünse de korkulacak bir durum bulunmuyor. Rus devlet yöneticilerine bu konu hakkında başvurdum, bu yıl para ayırdılar ve eski köprünün bitişiğindeki kontrol noktası alanının yeniden inşası sürüyor. Tamamlandıktan sonra daha az zorluk yaşanacaktır. Ben hem Abhazya vatandaşlarının hem de Rus tatilcilerin yanındayım. Maddi gücü zayıf olan insanlar, bütçelerine uygun turistler bize geliyor. Araçlarının sınır muhafızları ve gümrük memurları tarafından uzun süre kontrol edilmesi kuyruklar oluşmasına neden oluyor. Burada sana katılıyorum, her şeyi halkımızın çıkarları doğrultusunda basitleştirmemiz gerekiyor.

Soru – Anladığım kadarıyla tatil sezonuyla birlikte Abhazya'ya giriş kolaylaşacak mı?

Aslan Bjaniya - Evet, doğru anladınız. Umarım Psou üzerindeki eski köprüdeki kontrol noktasını açmak için zamanımız olur. Elbette hepimiz işlerin sınırı geçme konusunda Rusya ve Belarus’daki gibi olmasını istiyoruz. Ama böyle bir izin rejimi için birlik devletinin parçası olmamız gerekiyor. Henüz oraya üye değiliz... ama bunun olmasını istiyoruz.

Soru – “Henüz” kelimesine dikkat etmeli miyim?

Aslan Bjaniya - Evet, ona dikkat edebilirsin.

Kaynak: https://apsnypress.info/ru/home/intervyu/item/10714-my-khotim-kak-u-rossii-i-belorussii-intervyu-aif-ru-prezidenta-abkhazii

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.